Start
Stamboom
Foto's
Horoscoop
Gebitje
Artgallery
Site ouders
Gastenboek
 

   Mijn horoscoop 

Leeuw

 

23 juli - 23 augustus

De koninklijke leeuw, een zonnig kindje

Bijna geen enkel baby-Leeuwtje zal met een lief zacht piepstemmetje smeken om geknuffeld te worden. Nee hoor! Wees vooral niet bang, dit kindje weet al heel snel zijn stemmetje zodanig te gebruiken dat het snel zijn zin zal krijgen. Je geeft dan al snel toe want je krijgt het bijna niet rustig. Toch zullen de moeders van dit kindje erg trots zijn op hun welpje want het eet braaf zijn pap op en zal al snel geen luiers meer omwillen, dat past niet bij zijn zonnige aard, het wil eruit om de wereld te gaan veroveren. Al snel is het in staat om uit ongearticuleerde klanken duidelijke volzinnen te bouwen. Het is het zonnetje in huis en weet met zijn verreikende zonnestralen het hele gezin te verwarmen.

Het Leeuw-kindje laat zich makkelijk opvoeden. Alles wat hem zelf nuttig of goed lijkt zal het zonder pardon aannemen. Wel kan het woedend reageren wanneer iemand komt aanzetten met iets wat in zijn ogen "dom"is. Het is beter het brullende leeuwtje dan even een snoepje of iets dergelijks te geven om het te sussen. Hard optreden helpt dan echt niet, het is beter met verstandige argumenten te komen. Probeer in elk geval niet dit trotse en temperamentvolle kindje te breken. Dit kan op de lange duur negatieve gevolgen hebben voor het leeuwtje.

Al vroeg willen deze kindjes graag de baas spelen over zusjes, broertjes, nichtjes, neefjes, vriendjes, vriendinnetjes en later ook over klasgenootjes. Voor wie daar niet zo zwaar aan trekt, is dat nog niet eens zo slecht. Een Leeuw-kindje barst altijd van de nieuwe ideeŽn voor spelletjes en boevenstreken, andere kindertjes vinden dat een waar genot.

Leeuwinnetjes houden van ringetjes in alle soorten en maten en kleurrijke kettinkjes, al op jonge leeftijd vinden ze het nodig zo nu en dan op de weegschaal te staan om zo het gewicht op peil te houden. Ook hebben deze meiden een nogal kostbare smaak op modegebied, ze worden graag gezien.

 

 

De jongens geboren in dit teken zijn bescheidener en passen zich meer aan. Mama is belangrijk voor ze. Al gauw nemen ze alles en iedereen die belangrijk voor ze is in bescherming. Papa en mama kunnen trots zijn op de schoolprestaties van hun kindje. Alle Leeuw-kindjes willen graag uitblinken op school. Het is vooral het zelfbewustzijn en de ijzeren wil van een leeuwtje die er voor zorgen dat het het leven met twee stappen tegelijk zal nemen.

 

 

          

      

 

 

 

© COPYRIGHT 2006-2007 ALL RIGHTS RESERVED TO MAURITS DIEPEVEEN

Maurits Diepeveen

Welkom

www.alfreddiepeveen.nl