AlfredDiepeveen.Nl

» Broodbakken

Broodbakken - Ook wij hebben een broodbakmachine. Broodbakken lijkt gemakkelijk maar is een echte kunst. Met vallen en opstaan zijn we echte broodbakkers geworden. En niet alleen met relatief dure Koopmans mix! Een eenvoudig recept wat een goed resultaat geeft is:   200 gram volkoren meel (AH), 300 gram bloem (Aldi), 3 mespuntjes ascobinezuur (apotheek), 2 theelepels suiker, 2 theelepels zout, 50 gram margarine, 350 ml water.

 

» Schilderen

Schilderen - Veel te weinig tijd maar heel leuk om te doen: Schilderen. Nee, niet kozijnen en dergelijke, maar schilderijen! Vorig jaar reeds heb ik weer wat doeken en verf gekocht met de bedoeling het kunstpeil in Nederland wat op te krikken. Maar door allerlei beslommeringen komt het er niet van.     Schilderstartpagina

 

» Kefir:

Kefir - Je hebt twee soorten kefir: melk- en waterkefir. Wij gebruiken waterkefir. Om kefir te maken heb je eerst een deel kefirbloemen nodig. Je kan het plantje of de kefirbloemen, zoals de kleine brokjes ook wel eens genoemd. Je moet het van iemand krijgen.

De Kaukasusbewoners gebruiken deze kefirbloemen al eeuwen lang. Het verhaal deed de ronde dat ze in vergelijking met andere volkeren behoorlijk oud werden en zelden ziek waren.Waterkefir kan je nog gemakkelijker drinken dan melkkefir.

Kefir verhindert dat er stoffen in de darmen rotten. Als je kefir dagelijks drinkt, blijf je gezond volgens de Duitse arts Drasek, die deze zeldzame werking al voor de tweede wereldoorlog vaststelde. Als je ziek bent, kan kefir een flink handje toesteken. Je moet dan wel ’s morgens, ’s middags en ’s avonds een halve liter ervan drinken. Kefir is geen hinder voor de spijsvertering, omdat het bloed de stoffen snel opneemt.

Bereiding:

Neem een 1 literbokaal die je goed kan afsluiten en doe daar 3 eetlepels kefirbloemen in.

Doe er 80 g rietsuiker en drie gedroogde vijgen bij.

Eventueel kan je er nog een licht geschilde halve citroen, in stukjes gesneden, bijdoen.

Doe de pot tot boven vol water en roer er goed in. Zet hem op het vensterblad. Als je de kefir 24 uur in de pot laat staan, werkt hij licht laxerend. Na 48 uur werkt hij normaliserend.

Het koolzuurgehalte stijgt van dag tot dag en de bloemen vermenigvuldigen zich dat het een lieve lust is. Roer af en toe nog eens in de pot, dan kan de suiker beter oplossen. Vis de vijgen eruit. Druk de citroenen even plat zodat het sap beter in de kefir komt en gooi de rest weg. Zeef de bloemen eruit en bewaar het vocht in een fles die je kan afsluiten. Gebruik geen metalen zeef, wel een plastic. En om te roeren gebruik je best een houten lepel. Anders gaan er waardevolle stoffen verloren.

Spoel de kefirbloemen even af onder stromend water. Je kan ze een paar dagen bewaren, als je ze onder water zet met een beetje suiker.

 

» Lekker eten:

Lekker eten - Dat kan natuurlijk niet ontbreken, wij houden allemaal van lekker eten. Alfred's favoriet: nasi, dat wil hij iedere dag wel. Pauline gaat voor een Italiaans menu en natuurlijk een BIG MAC www.mcdonalds.nl !. Aldo kun je 's nachts wakker maken voor kippenpoten met friet. Maurits lust alles. Tot alle potjes in alle smaken van alle merken. Of dat allemaal lekker is.... we ontwikkelen zijn smaak...

www.AlfredDiepeveen.nl  © 2008 - 2009